Sivut

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Cassandra Clare & Holly Black: Magisterium: The Iron Trial

Minuun otettiin yhteyttä muutama viikko sitten Lontoosta ja minulle tarjottiin mahdollisuutta lukea Cassandra Claren ja Holly Blackin kirjoittama Magisterium: The Iron Trial. Tunnettuna fantasian ja Cassandra Claren fanina, suostuin viipymättä.

Kirja kertoo nuoresta velhosta, Callum Huntista. Poiketen normaalista Callum on kasvatettu inhoamaan magiaa ja varsinkin nuorille velhoille ja noidille tarkoitettua koulua, Magisteriumia. Callumin isä on koko Callumin elämän kertonut kauheuksia koulusta ja siitä, miten magiasta ei koidu mitään hyvää. Siksi Callumin mennessä pakolliseen Magisteriumin pääsykokeeseen, hän pyrkii epäonnistumaan tahallaan. Valitettavasti Callum epäonnistuu epäonnistumisessa ja hänet hyväksytään tai pikemminkin pakotetaan kouluun.

Koulussa, niin kuin kaikkialla muullakin, Callumia kohdellaan kuin tärähtänyttä, eikä negatiivinen asenne auta asiaa. Vähitellen Callum alkaa kuitenkin tykästyä kouluun ja ensimmäistä kertaa elämässään saa ystäviä. Samalla Callum alkaa huomata salaisuuksia koulussa. Salaperäisiä viestejä, karkausyritys, magian turmelemia velhoja. Mitä oikein on meneillään?

Yhtäkkiä Callumin hyvä ystävä paljastuukin koko velhomaailman etsimääsi Makariksi, velhoksi, joka kykenee hallitsemaan kaaos-magiaa. Häntä on etsitty vuosia, sillä ainoa toinen Makar on velhomaailman pahin vihollinen, Kuoleman Vihollinen (eng. Enemy of Death), eikä tätä voi voittaa kukaan muu kuin toinen Makar.  Kaikki näyttää menevän vihdoinkin oikeaan suuntaan , mutta Callumista tuntuu, että jokin on vielä pielessä. Lopulta kaikki selviää Callumille, vaikkakin hän ei suostu uskomaan totuutta. Miten mikään voisi enää olla hyvin?

Jo ennen kun olin saanut kirjan käsiini olin lukenut paljon kommentteja siitä, että kirjassa on paljon samoja piirteitä Harry Potter -kirjoissa ja on pakko myöntää, että minä todella huomasin samankaltaisuuksia. Taikakoulu, kaksi poikaa ja yksi tyttö, taikamaailma vastaan pelätty ja lähes voittamaton vihollinen ja niin edelleen. En kuitenkaan kokenut, että kirja olisi millään tavalla kopioitu ja yhtäläisyyksistä huolimatta kirja oli täysin erilainen, eikä millään tavalla verrattavissa Harry Pottereihin. Tarina eteni sujuvasti ja siellä täällä oli yllättäviä käänteitä. Loppuratkaisu oli niin ovela, että minun täytyi lukea kohta pari kertaa, että tajusin mitä juuri oli tapahtunut.

Kirja oli hyvin kirjoitettu, eikä todellakaan jättänyt kylmäksi. Jokainen yksityiskohta oli tarkkaan mietitty ja hahmojen piirteet tarkkaan hiottu. The Iron Trial imaisee lukijan sisäänsä ja pakottaa lukemaan kirjan yhdeltä istumalta!


Kirja tulee kauppoihin ensi syksynä.

3 kommenttia:

Linnea / kujerruksia kirjoitti...

Mahtavaa! Minua odottelee samanmoinen arvostelukappale, kiinnostaa kovasti vaikka molemmat kirjailijattaret ovat minulle tuntemattomia.

Reta Anna Maria kirjoitti...

Aika hienoa, että tarjottiin tällainen mahdollisuus sinulle!

Inka kirjoitti...

Linnea: Hienoa, että sinäkin olet saanut tälläisen mahdollisuuden! Tämän kirjan jälkeen on sanottava, että kyllä molemmat kirjailijat osaavat asiansa! En usko, että tulet pettymään!

Reta Anna Maria: Olen samaa mieltä! Tein aikamoisen tuuletustanssin kun sain sähköpostia tästä tilaisuudesta!