Sivut

tiistai 7. helmikuuta 2012

Eoin Colfer: Artemis Fowl - Opalin kosto

Eoin Coferin kirjoittama Opalin kosto on Artemis Fowl-sarjan neljäs osa. Kirjan päähenkilö on nuori rikollisnero Artemis, joka joutuu jatkuvasti vaaroihin. Johtuneeko se sitten siitä että hänen luontensa saa lähes kaikki raivon partaalle vai siitä että hän niin itse haluaa.

Toisesta kirjasta tuttu vanha vihollinen Opal on karannut huipputurvallisesta sairaalasta oltuaan siellä koomassa vaikka kuinka kauan. Nyt Opal janoaa kostoa enemmän kuin mitään muuta. Kohteina ovat muun muassa komentaja Root, Holly ja Opalin ikivanha arkkivihollinen kentauri Foaly, jonka kanssa Opal on kilpaillut nuoruudesta asti, sekä nuori Artemis ja hänen henkivatijansa Butler jotka joutuvat aina jotenkin kaikkien tappolistalle.

Opalilla on nerokas suunnitelma. Ja sellaisen voittamiseen tarvitaan nerokas vastustaja, Artemis Fowl. Mutta kaikkien epäonneksi Artemiksen muisti on pyyhitty eikä hänellä ole aavistustakaan keijujen olemassaolosta. Mitä nyt? Kaikki tuntuu menevän aivan pieleen.Voisiko tämä olla keijujen ja ihmiskunnan loppu?

Tässä kirjassa voi huomata Colferin mielikuvituksen laajuuden. Kirjassa oli sellaista poukkoilua ja käänteitä, etten olisi koskaan voinut kuvitella keksiväni sellasita. Siinä oli mukana loistavia pikkuasioita, jotka tuntuivat vain täydentävän kirjaa. Muun muassa Opalin pakkomielle tryffeleihin. Kaiken kaaoksen keskelläkin Opalilla on aikaa haalia tryffeleitä.

Jo heti kirjan alussa tapahtuu jotain ja eräs suosikkihahmoistani kuolee ja se tekee kirjasta hieman tympeän. Toisaalla se tuntui jotenkin välttämättömältä, joten annan sen anteeksi Colferille. Mutta jään silti kaipaamaan hahmoa ja seuraavat kirjat tuntuvat jotenkin tyhjiltä.

Vaikka kirjassa sattui pieni kuolemantapaus kirja on kaikista seitsemästä ( + Salaiset Kansiot) kirjasta suosikkini. Kirja oli kerrassaan nerokas ja sen kirjoittamiseen on tarvittu paljon taitoa. Vaikka aihe saattaa kuulostaa lapselliselta aikuisille suosittelen kokeilmaan. Sarja on aika koukuttava.

(Minulla ei ole tällä hetkellä Opalin kostoa, joten kirjoitan lukunäytteen myöhemmin)

2005, WSOY

2 kommenttia:

marjis kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani: http://kirjamieli.blogspot.com/2012/05/vapun-tunnustuksia.html

:)

Inka kirjoitti...

marjis: kiitos paljon ♥ :)