Sivut

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Eoin Colfer: Artemis Fowl - Ikuisuuskoodi

Eoin Colferin kirjoittama Ikuisuuskoodi on Artemis Fowl-kirjasarjan kolmas osa, jossa nuori rikollisnero Artemis joutuu jälleen kerran vaikeuksiin. Muttei tällä kertaa vain keijujen kanssa.

Artemis on luonut keijuilta varastamillaan varusteilla ja teknologilla  hämmästyttävän supertietokoneen. Vain pieni neliönmuotoinen kapistus on jo kymmenen kertaa kehittyneempi kuin mikään ihmisen keskuudessa oleva laite.

Artemis tarjoutuu pitämään kuution poissa markkinoilta, mikäli hinnasta sovitaan. Mutta pian Artmesis ja hänen henkivartijansa Butler huomaavat, että ovat aliarvioineet amerikkalaisen hämäräperäisen kauppakumppanisa John Spiron.

Jälleen kerran Artemis on vaarassa ja kaiken kukkuraksi keijutkin ovat huomanneet Artemiksen väärinkäyttäneen heidän teknologiaansa. Mikään ei tunnu menevän niinkuin Artemis suunnitteli.


Ikuisuuskoodi oli ehdoton suosikkini tähän menessä. Jatkuvaa toimintaa alusta loppuun. Nerokkaista juonen kääntteitä ja nasevaa huumoria. Luin kirjan melkein yhdeltä istumalta ja en meinannut päästä edes syömään. Täytyy sanoa, että Artemis Fowl on hyvin koukuttava kirjasarja, kun edellisen kirjan lopettaa on pakko alottaa samantien seuraava. Niin ainakin minulle kävi.

Lukunäyte sivulta 18:
"No niin, ystäväiseni. Käydäänpä sitten asiaan", Spiro sanoi ja suuntasi tummien silmiensä pistävän katseen Artemikseen. "Olen kuolannut koko matkan Atlantin yli. Mitä teillä on tarjota minulle?"
  Artemis katsoi Spiroon harmissaan. Hän oli toivonut, että liikeasioiden vuoro tulisi vasta luonaan jälkeen.
  "Ettekö haluasi vilkaista ensin ruokalistaa?"
  "En. En enää syö kovin paljon nykyään. Yleensä vain pillereita ja nesteitä. Ruoansulatusvaivoja."
  "Hyvä on sitten", Artemis vastasi ja nosti pöydälle alumiinisen laukun. "Käydään suoraan asiaan."
  Hän avasi salkun kannen. Sen sisus oli pehmustettu sinisellä vaahtomuovilla, ja keskellä pehmuisteita oli MD-soittimen kokoinen punainen kuutio.

WSOY, 2003

Ei kommentteja: