Sivut

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Eoin Colfer: Artemis Fowl

Eoin Colferin kirjoittama Artemis Fowl on kyseisen kirjasarjan ensimmäinen osa.

Artemis Fowl ovat ehdottomasti yksi suosikkikirjoistani. Olin melkein kokonaan unohtanut kirjan ja taisin lukea sen viimeksi kolme vuotta sitten lomamatkalla Kreetalla. Vasta kaksi viikkoa sitten havahduin ja iski kauhea himo lukea koko kirja-sarja. Seitsemän kirjan lukemiseen meni kolme päivää.

12-vuotias Artemis Fowl ei ole ihan tavallinen nuori. Hänen älykkyytensä vetää vertoja Einsteinille ja pystyy petkuttamaan maailman huippupsygologejakin. Artemisksella on suunnitelma. Hän on ensimmäisenä ihmisenä maailmassa selvittänyt keijujen salaisuuden. hän aikoo kidnapata keijun ja vaatia suuria lunnaita ja näin pelastaa sukunsa koko ajan vähenevät rahat. Onnistuuko Artemis vai saako hän kokea keijujen hirveän koston?

Apunaan uskollinen henkivartijansa Butler, Artemis lähtee hengenvaaralliseen leikkiin, jonka seurauksena hän voi tapattaa itsensä lisäksi Butlerin, Butlerin siskon Julietin, sekä oman äitinsä. Onko se oikesti sen arvoista?

Juoni oli loistava. En ole aiemmin törmänny samanlaiseen juoneen. Much oli ehdoton suosikki, muttei sen enempää hänestä. Artemis oli nerokas ja hänellä oli aina vastaus kaikkeen. Kirjassa oli mahtavia käänteitä, mutta loppu oli melko arvattava, tosin matkassa tulevia mutkia en olisi aavistanut. Suosittelen!


Lukunäyte sivulta 12: 
Tarjoilija ilmestyi heidän pöytänsä viereen.
  "Saisiko herroille olla lisää teetä?" hän kysyi ja nyökytteli raivokkaasti.
   Artemis huokaisi. "Säästäkää meidät tuolta ilveilyltä ja istukaa seuraamme"
   Tarjoilija kääntyi vaistonomaiseti Butlerin puoleen, koska tämä oli aikuinen.
   "Mutta minähän olen tarjoilija"
   Artemis napautti pöytää kiinnittääkseen miehen huomion.
   "Teillä on käsin tehdyt kävelykengät, silkkipaita ja kolme kultaista sinettisormusta. Englannin ääntämyksessänne kuuluu häivähdys oxfordilaisesta korostuksesta ja kynsienne kiillosta päätellen olette äskettäin käynyt manikyyrissa. Ette ole tarjoilija. Olette Nguyen Xuan, jota olemme tulleet tapamaan, ja olette sonnustautuneet tuohon säälittävään valepukuun ottaaksenne selville millainen asevarasto meillä on mukanamme."

2001, WSOY
 
  

Ei kommentteja: