Sivut

maanantai 14. marraskuuta 2011

David Eddings: Belgarionin taru 2 - Ennustusten aika

David Eddingsin kirjoittama Ennustusten aika on kirjasarjan toinen osa, jossa orpopoika Garion joutuu jälleen kerran haasteden eteen jahdatessaan Pol-tätinsä, Belgarathin ja muiden ystäviensä kanssa Zedaria. Vihollista, joka onnistui kaappaamaan Aldurin kiven, maailman väkevimmän esineen.

Kirjassa ystävykset seuraavat Zedaria läpi maiden aina rämeiseen Nyissaan asti, jossa hallitsee hirveä kuningatar Salmissra, joka on iskenyt silmänsä Garioniin. Kirjan edetessä mukaan liittyy uusia liittolaisia, toiset hieman mieluisempia kuin toiset.

Jo toisessa kirjassa voi huomata kuinka paljon Garion on kasvanut siitä, kun hän lähti Faldorin maatilalta, kodistaan. Kirjassa Garion on jo aikuistumussa ja kadottaa osan viattomuuttaan ja tuntuu saavan hieman uhmakkaita piirteitä. 

Ennustusten aika oli mielestäni hieman huonompi kuin edellien Kiven vartija. Tarina jatkui melko tylsänä. Ratsastetaan, levätään, ratsastetaan, levätään, taistelu ja sitten kaava toistuu ja toistuu. Kirja oli kyllä hyvä, mutta selvästi huonompi.

Kirjassa Garionin ja muiden seurueeseen liittyneet uudet seuralaiset olivat ihan mukava lisäys kirjaan ja toivat vaihtelua. Jokaisella oli erilainen persoona ja eivät olleet täysin tyypillisiä sankareita.

Lukunäyte sivulta 440:
Salmissra astui alas korokkeelta, ja hänen vartalonsa aaltoili suloisesti läpinäkyvän puvun alla. Hän tarttui Garionin käsivarteen ja veti hänet varovasti jaloilleen: sitten hän kosketti vitkalleen pojan kasvoja. Hänen kätensä tuntui hyvin kylmältä. - Sievä nuorukainen, hän henkäisi melkein kuin itselleen. - Niin nuori. Niin lämmin. Hänen katseensa näytti jotenkin nälkäiseltä.

Karisto, 2001

Ei kommentteja: