Sivut

lauantai 24. syyskuuta 2011

Marie Phillips: Huonosti käyttäytyvät jumalat

Marie Phillipsin kirjoittama Huonosti käyttäytyvät jumalat ei olekkaan normaali tarina loisteliasta ja mahtavista Olympoksen jumalista, joita palvotaan ja joille annetaan tuhottomasti uhrilahjoja. Niin oli, ei enää. Ennen niin palvotut Olympoksen jumalat ovat ensinnäkin suunnanneet Lontooseen ja kaiken lisäksi he ovat heikentyneet suunnattomasti.

Muitakin  muutoksia on tapahtunut jumalien elämässä. Afrodite myy puhelinseksiä, Artemis ulkoiluttaa koiria ja Zeus vään kyhjöttää homeisella ullakolla. Mihin on kadonnut jumalten loistokkuus?

Kaiken kukkuraksi jumalten asunto on kuin sekamelska ja uskokaa pois, hyvää siivoojaa on vaikea löytää. Varsinkin niin naiviia, joka ei huomaisi talossa jatkuvasti tapahtuvia eriskummallisia asioita. Onneksi jumalat löytävät tuiki tavallisen Alicen, käytännöllisen ja ahkeran siivojan. Mutta matka ei suju ilman ongelmia. Kuolevaisten ja jumalten kanssakäymiset eivät koskaan suju ilman törmäyksiä.

Kirja oli kerrassaan mahtava! Siinä riitti paljon viihdykettä ja toimintaa. Suosikkihahmoni oli ehdottomasti Afrodite! Nauroin useampaan otteeseen hänen naurettaville suunnitelmilleen ja verenhimoisille kostosuunnitelmille. Apollon oli minulle hieman kova pala, en osaa oikein sanoa pidänkö hahmosta vai enkö... Mutta Alicen hyvästä ystävästä Neilistä en pitänyt pätkän vertaa. Jopa Neilin kuvaukset saivat minut kakomaan ja hänen koko luonteesa oli ärsyttävä, joten siitä tuli kirjalle pieni miinus. Mutta kirja oli ehdottomasti lukemisen arvoinen ja suunnittelin lähiaikoina ostavani sen itselleni.

Lukunäyte sivulta 17:
Tämä oli vikatikki, ja Apollon tiesi sen. Loukatun Afroditen raivolle ei edes helvetin tuli vetänyt vertoja, ainakaan sen perusteella mitä hän helvetistä oli kuullut. Kumma kyllä hän oli kuitenkin hieman paremmalla tuulella. Afroditen kosto olisi nopea ja epäilemättä kauhea, mutta ainakin se saisi ajan kulumaan.

2009, Bazar

Ei kommentteja: