Sivut

lauantai 27. elokuuta 2011

L.J. Smith: Vampyyripäiväkirjat 4 - Pimeän Piiri

Pimeän piiri on L.J. Smithin kirjoittamien Vampyyripäiväkirjojen neljäs osa. Päähenkiö Elena Gilbert on kuollut pelastaakseen kaupungin tuholta ja vampyyriveljekset Stefan ja Damon ovat lähteneet kaupungista. Kaupunkilaiset eivät halua muuta kun jättää kauhut taakseen ja palata normaaliin arkeen.

Elenan kuoltua hänen yksi parhaista ystävistään Bonnie alkaa pitämään vampyyripäiväkirjoja. Bonnie on varma, etteivät kauhut ole vielä loppuneet. Mutta jääräpäiset kaupunkilaiset eivät suostu uskomaan.

Uuden vaaran uhatessa Bonnien täytyy kutsua vampyyriveljekset apuun. Mutta voiko komeaan, mutta vaaralliseen Damoniin luottaa? Vaaroja tuntuu tulevan joka nurkan takaa, eikä keneenkään voi luottaa. Ovatko he kävelemässä ansaan? Miten käy?

Kirjassa Mattin ja Bonnien kanssa on pientä kemiaa. Bonniella on myös jotain Damonin kanssa. Stefan vaan angstaa Elenan takia, vaikka eihän Stefan mikään pirteä henkilö koskaan ollutkaan. Meredithillä on jonkin moinen suhde Alaric Saltzmaniin, heidän kai entiseen historian opettajaan. Tosin Alaric on koko kirjan ajan Venäjällä.

Ehdottomasti paras! Luin koko kirjan melkein yhdeltä istumalta miinus ruoka- ja vessatauot. Kirjassa oli uskomattomia käänteitä, enkä millään olisi voinut arvata loppukäännöstä. Jouduin taas loksautelemaan leukaani alas, kun mietin kuinka paljon kirjat eroavat itse sarjasta. Tuntuisi kuin ne olisivat kaksi eri tarinaa samoilla nimillä. Kirjan kokonaisuus oli loistava,

Kirjasarjaan ilmestyy vielä ainakin kolme osaa. Mutta olen saanut vihiä, että L.J. Smith olisi tehnyt sopimukset, että kirjoittaisi vielä lisää. Seuraava osa Uusi aika: Suden hetki ilmestyy tämän vuoden lokakuussa.

Lukunäyte sivulta 30:
Bonnie kirkaisi.
Vickie yhtyi heti mukaan hurjasti ulisten. Kuuma, kostea käsi raahasi Bonnieta eteenpäin. Hän potki ja rimpuili, mutta se ei auttanut mitään. Sitten hän tunsi Meredithin käsivarret vyötäisillään, molemmat käsivarret, ja ne riuhtaisivat hänet takaisin. Hänen kätensä vapautui iso olennon kädestä.


Otava 2011

3 kommenttia:

Erika kirjoitti...

oioioi toi on mun lukulistalla!

Inka kirjoitti...

Erika: joo kannattaa, toi oli ihan mahtava!

Haukku kirjoitti...

Vampyyriäiväkirjat... Ei voi muuta sanoa kuin että ah. Sarja on hyvä, ja kirjat myös, vaikka aluksi tuli aika shokkina huomata miten paljon eroaa sarjasta.
Oma suosikkini näistä kirjoista on ehdottomasti kakkonen(eikös se ole se jossa elena kuolee? No se kirja kuitenkin), ensimmäinen oli mielestäni kaikista laimein.

Täytisi vielä suomeksi lukea nämä kirjat, niin ymmärtäisi ehkä vähän enemmän kuin englannin kielisissä versioissa :)