Sivut

keskiviikko 10. elokuuta 2011

George R. R. Martin: Kuninkaiden Koitos - Tulen ja Jään laulu osa 2

George R. R. Martinin Kuninkaiden Koitos on kirjasarjan toinen osa. Edellisen osan Valtaistuinpelin arvostelun löydät täältä.

Valkoinen korppi on tuonut viestin kesän päättymisestä. Ruuan säästäminen talvelle ei kutenkaan vaivaa ihmisten päitä,  sillä valtakunta on sisällissodan vallassa.

Rautavaltaistuimelle on pyrkimässä monta kuningasta, mutta kenelle kuuluu todellinen valta? Sodan riehuessa kylät kaatuvat ja ihmiset pakenevat. Ruoka on lopussa ja ihmisä nääntyy nälkää, mutta nyt ei ole aikaa miettiä kansan hyvinvointia.

Kirja on kirjoitettu monen ihmisen näkökulmasta niinkuin edellinen, mutta nyt on tullut lisää uusia henkilöitä. Esimerkiksi edellisestä kirjasta Theon Greyjoy on yksi uusista, mukaan tuli myös Devon, jota ei oltu mainuttu kertaakaan edellisessä kirjassa.

Pidin itse asiassa ensimmäisestä kirjasta enemmän kuin tästä. Kirja oli todella hidaslukinen, kuten voi huomata lukutahdistani ja useimissa kohdissa pitkästyttävä. Olihan kirjassa useita hyviä kohtiakin, jatkuvaa vaihtuvuutta ja muutama yllättävä käännekkin. Kirja vain ollut oikein minun tyyppiseni, mutta voisin kuvitella jonku toisen pitävän sitä erityisen kiinnostavana.

Lukunäyte sivulta 609:
 Hurtta tuhahtu. "Oikeita ritareita ei ole olemassa, ei sen enempää kuin jumaliakaan. Ellet kykene suojelemaan itseäsi, kuole ja väisty niiden tieltä, jotka siihen pystyvät. Tätä maailmaa hallitsevat terävät miekat ja vahvat käsivarret, älä erehdy luulemaan muuta.

Kirjava, 2005

Ei kommentteja: