Sivut

perjantai 12. elokuuta 2011

Brandon Mull: Myyttihovi

Brandon Mullin kirjoitta Myyttihovi perustuu Kendran ja Sethin seikkailuun Myyttihovissa, salaisessa luonnonpuistossa täynnä myyttisiä taruolentoja.

Sisarukset Kendra ja Seth joutuvat pakkolomalle Sorenson-vaarinsa ja mumminsa luo. He ovat täysin tietämättömiä paikan salaisuudesta. Voisiko Sethin metsässä tapaamansa nainen olla oikea noita? Miksi metsän keskellä on uskomattoman kaunis puisto? Mitä on meneillään?

Seth ja Kendra saavat tietää, ettei Myyttihovi ole ihan tavallinen paikka. Paikka on itse asiassa lumottu luonnonpuisto, joka pitää sisällään erilaisia taruolentoja. Ja kaiken kukkuraksi Sorenson-vaari on paikantilanhoitaja. Mikään ei ole enää ennallaan.

Kun vaari katoaa keskikesän riehakkaassa karnevaaliyössä, Kendran ja Sethin on ryhdyttävä toimeen pelstaakseen vaarinsa ja kenties koko Myyttihovi!


Koin Myyttihovin miellyttävänä lukukokemuksena ja en malta odottaa seuraavia osia. Idea oli mahtava, mutta kirjassa oli myös todella ärsyttäviä piirteitä. Kuten esimerkiksi Sethin jatkuva tottelemattomuus. Hänen on vaan pakko rikkoa sääntöjä, pakko mennä metsään vaikka kiellettiin, pakko mennä uudestaan vaikka on jo kerran saatu rysän päältä kiinni. Myös Kendran jatkuva tunnollisuus voi jossain kohdissa olla uskomattoman rasittavaa, vaikka hän on selvästi fiksumpi kuin veljensä.

Lukunäyte sivulta 66:
"Olivatko säännöt epäreilut, Kenra? Olinko kohtuuton?
"Et."
"Jätinkö teidät vaille mitään puuhaa, Seth? Ilman uima-allasta? Ilman puumajaa? Ilman leluja tai muuta ajanvietettä?"
"Oli meillä tekemistä."
"Miksi te kaksi sitten menitte metsään? Varoitinhan teitä, että sillä olisi seurauksensa."


WSOY 2010Ei kommentteja: