Sivut

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Brandon Mull: Iltatähden kilta - Myyttihovi II

Iltatähden kilta on Myyttihovi-kirjasarjan toinen osa. Sarjan päähenkilöt Seth ja hänen siskonsa Kendra ovat saaneet tietää vuosi sitten, että maailma on täynnä myyttisiä taruolentoja ja että heidän isovanhempiensa tavalliselta vaikuttava maatila Myyttihovi onkin näille olennoille omistettu luonnonpuisto. 

Lukukausi on päättynyt ja Kendra ja Seth suunnistavat takaisin Myyttihoviin, matkasta ei puutu vaaroja eivätkä ongelmat lopu edes määränpään saavutettuaan.  Sorenson-vaari on kutsunut kolme asiantuntijaa Myyttihoviin tavoitteenaan löytää  Myyttihoviin piilotettu voimakas talismaani ennen kuin katala Iltatähden kilta ehtii ensin. Sorenson-vaari uskoo heidän olevan edellä kiltaa, mutta outoja alkaa tapahtua. Onko Myyttihoviin kenties soluttautunut petturi?

Vaaroja vaanii kulman takana ja jälleen jää sisarusten harteille pelastaa Myyttihovi. Vihollisia vaikuttaa tulevan joka suunasta. Mitä tehdä? Paeta hakemaan apuvoimia vai tarttua toimeen ja taistella?

Myyttihovi-kirjasarja on kerrassaan koukuttava! Kun kirjaan intoutuu on melkein mahdotonta laske sitä kädestä. Juoni on pudottu loistavasti ja eteen tulee yllättäviä käänteitäkin. Tässä kirjassa olin vähän enemmän tottelemattoman Sethin puolella kuin Kendran joka ei vaikuttanut haluavan tehdä yhtään mitään... Kokonaisuus oli mahtava ja selvästi parempi kuin edellinen.

Lukunäyte sivulta 80:
Kirkkaissa ajovaloissa keltaiselta ja karkeatekoiselta näyttävä kömpell olento oli ainakin kolmimetrinen ja seisoi hajareisin keskellä tietä keltaisen viivan molemmin puolin. Sillä oli lyhyet sääret ja suuret jalkaterät, jykevä ylävartalo ja pitkät, paksut käsivarret. Olkisessa päässä ei ollut silmiä, mutta ammottava suuaukko ilmestyi näkyviin, kun kauhistus päästi kurkustaan käheän karjaisun.

WSOY 2010

Ei kommentteja: