Sivut

tiistai 5. heinäkuuta 2011

L.J. Smith: Vampyyripäiväkirjat - Korpinmusta

Aloitin lukemaan Vampyyripäiväkirjoja vasta kun olin nähnyt kokonaan kirjaan perustuvan tv-sarjan. Kirja kertoo päähenkilö Elena Gilbertin ja Stefan Salvatoren monimutkaisesta suhteesta, joka Elenasta vaikuttaa olevan täynnä salaisuuksia ja mysteerejä.

Elenan yrittäessä selvittää Stefanin salaisuutta Fell's Churchissa, Elenan kotikaupungissa, alkaa tapahtua hyökkäyksiä. Kurkkuja revitään auki, verta menetetään. Kuka on syyllinen ja mitä hän tahtoo?

Kun koulun Halloweenjuhlassa tapahtuu uusi hyökkäys, syytökset kohdistuvat Stefaniin, joka pakenee paikalla. Elenan seuratessa tätä hänen kotiinsa hän saa selville Stefanin salaisuuden. Stefan on vampyyri. Ja hänellä on kauhistuttava menneisyys.

Stefanin kerratessaan menneisyyttään Elenalle,  Elena oppii uutta Stefanista. Hänellä on kostonhaluinen vampyyriveli Damon. Ja he taistelivat menneisyydessään samasta tytöstä, joka johti vuosisatojen vihamielisyyteen. Olisiko Damon sittenkin hyökkäysten takana?

Kun oli lukenut Vampyyripäiväkirjojen ensimmäisen osan, olin ihan äimänä. Tarina oli aivan erilainen verrattuna tv-sarjaan. Juonirakenne oli ihan erilainen. Elenan ulkonäkökin oli erilainen. Kirjassa olevia tärkeitä sivuhenkilöitä, puuttuu kokonaan sarjasta. Se on jotenkin hämmentävää. Pidin silti kirjasta ja tv-sarjasta. Isoista eroista huolimatta.

Lukunäyte sivulta 7:

4. syyskuuta

Rakas päiväkirja,
Tänään tapahtuu jotain kauheaa.
  En tiedä, miksi kirjoitin tuon. Se oli ihan typerää. Minulla ei ole mitään syytä olla huolissani, päinvastoin, kaikki on oikein hyvin. Mutta...
  Mutta silti olen valveilla ja kauhuissani puoli kuudelta aamulla. Yritän uskotella itselleni, että Ranskan-matkan jälkeinen aikaeroväsymys on vain saanut sisäisen kelloni sekaisin. Mutta se ei selitä pelon ja eksyneisyyden tunnetta.

Otava, 2010

Ei kommentteja: