Sivut

perjantai 8. heinäkuuta 2011

L.J. Smith: Vampyyripäiväkirjat 2 - Sielunkumppani

 L.J. Smithin kirjoittama Vampyyripäiväkirjat kertoo koulun suosituimmasta tytöstä Elenasta, joka on rakastunut salaperäiseen Stefaniin, jolla on synkeä salaisuus. Stefan on vampyyri ja monta sataa vuotta vanha. Stefanin yllätykseksi Elena ei pelkääkkään Stefani vaan hyväksyy tämän sellaisisena kun on.

Kun Fell's Churchissa tapahtuneista verisitä rikoksista syytetäänkin Stefania. Elena joutuu, Stefan mukaanlukien, koulunsa hyljeksimäksi yrittäessään puolustaa Stefania.

Kun joku yrittää häätää Stefanin kaupungista ja nöyryyttää Elenaa, Elenan täytyy tukeutua nyt ystäviinsä ja Stefaniin. Yhdessä heidän täytyy kukistaa uhka.

Kirja oli minun mielestäni parempi kuin edellinen. Ensimmäisessä kirjassa Elenalle oli tärkeää olla suosittu ja muiden ihailema. Tässä kirjassa Elena ei keskity itseensä vaan pyrkii suojelemaan muita. Elena jopa jättäytyy muiden hyljeksimäksi Stefanin tähden, mikä edellisessä kirjassa olisi vaikuttanut todella epätodennäköiseltä. Tässä kirjassa Elena aikuistuu selvästi ja miettii muita kuin itseään.

Lukunyte sivulta 12:
"Elena, on tulossa talvi", Damon sanoi äänellä, joka kuului hyytävän selkeästi jopa tuulen ujelluksen läpi. "Armoton vuodenaika. Ennen sen tuloa saat nähdä, mihin minä pystyn ja mihin en. Ennen kuin täällä on talvi, olet tullut minun mukaani. Omakseni."

Otava, 2011

1 kommentti:

Frendi kirjoitti...

Olen itsekin lukenut tämän ja ykkös kirja oli paljon huonompi kuin tämä :)