Sivut

sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

George R. R. Martin: Valtaistuinpeli - Tulen ja jään laulu osa 1

Sain juuri luettua loppuun Valtaistuinpelin ensimmäisen osan.
Innostuin itse lukemaan kirjaa katsottuani ensin yhden kirjaan perustuvan tv-sarjan jaksoista. Kirja oli minusta kiinnostava, eikä siinä turhaan vitkasteltu selittelemällä luonnon kauneutta ja ilman kirpeyttä jne. Tarina perustuu fiktiiviseen maailmaan missä mahtisuvut Starkit, Lannisterit ja Targaryenit ottavat toisistaan mittaa.

Kirjassa, joka luku oli kirjoitettu eri henkilön näkökulmassa. Kirja perustui pääasiallisesti Starkseihin ja Lannistereihin, mutta muutama luku oli myös Daenerys Targaryenin näkökulmasta. Näin saatiin kirjaan jatkuvaa vaihtelua.

Kirjaan piti keskittyä kunnolla, sillä siihen tulee jatkuvasti uusia henkilöitä ja jos ei pysy tarkkana voi hyvinkin mennä sekaisin. Kirja oli hidaslukuinen ja sivut oli ahdettu täyteen teksitä. Itselläni meni kolme vai neljä päivää lukea koko 700 sivuinen opus. Mutta silti oli minun mielestäni yhtenäinen ja hyvä. Odotan innolla, että saan lukea seuraavatkin osat, joita on ainakin tietääkseni neljä lisää.

Kirja on täynnä juonittelua, kukin nyt ketäkin vastaan, mutta silti siellä oli onnelisiakin hetkeä. Välillä meni niin sanotusti ihan pieleen ja välillä oli onnistumisia ja riemua. Tunnetilat olivat kuin vuoristoratoja.

Lukunäyte sivulta 23:
"Lordi Stark", Jon sanoi. Oli outoa kuulla hänen kutsuvan isää sillä tavoin, niin muodollisesti. Bran katsoi häntä epätoivoisen toiveikkaana. "Pentuja on viisi", hän kertoi isälleen. "Kolme urosta, kaksi naarasta."
  "Mitä siitä , Jon?"
  "Teillä on viisi avioliitossa syntynyttä lasta", Jon sanoi. "Kolme poikaa, kaksi tytärtä. Hurjasusi on sukunne vaakunaeläin. Lastenne oli tarkoitus saada nämä pennut, herrani"

Kirjava, 2003

2 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Itse katsoin juuri putkeen koko ensimmäisen tuotantokauden ja mietin uskallanko lukea kirjaa! Sarja oli niin hyvä, että mietin voiko kirja millään olla yhtä hyvä tai parempi, mutta ehkäpä sitä on rohkaistava itsensä :)

Inka kirjoitti...

Maria: Kannattaa lukea! Siis mun mielestä toi eka oli tosi hyvä, mutta sitten toka oli vasta huonompaan päin.