Sivut

keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Charlaine Harris: Verenjano Dallasissa

 Sookie Stackhousen elämä on kaukana tylsästä, eikä vampyyrin kanssa seurustelu tee siitä yhtään helpompaa. Valvottuja öitä ja anemian mahdollisuus on kaukana siitä mitä on luvassa: Sookie löytää ensin työtoverinsa murhattuna, ja sen jälkeen hänet myrkyttää mainadi. Sookie olisi kuollut myrkkyyn elleivät Billin vampyyriystävät olisivat imeneet myrkkyä pois.

Vastapalvelukseksi Sookie joutuu lähtemään Dallasiin auttamaan täkäläisiä vampyyrejä etsimään kadonnutta veljeään telepaattisten kykyjensä avulla. Niinpä Sookie matkaa soluttautumismatkalle Dallasin vampyyrien päämajaan. Eikä matkata vaaroja puutukkaan, verenhimoisten vampyyrien lisäksi hän kohtaa matkallaan vampyyrivastaisia fanaatikkoja ja muita yluoluonnollia olentoja.

Vasta kun Dallasin matka on ohi Sookie sotkeutuu uuteen pulmaan. Hänet kutsutaan eräisiin juhliin ja Sookie epäilee, että heillä on jotain tekemistä hänen työtoverinsa murhassa. Joten Sookie vetää juhlavaatteet päälle ja lähtee selvittämään tapausta "lahjansa" avulla.

Kirjassa oli jotenkin paljon asiaa. Melkein kolmellesadalle sivulle oli ahdettu paljon tietoa. Silti kirja oli hyvin kirjoitettu ja pidin siitä paljon. Kirjaan jäi ikään kuin kuokkuun, luin sen itsekkin melkein yhdeltä istumalta.

Lukunäyte sivulta 53:
"Muistatko mitä lupasit minulle, Sookie? Että käyttäisit telepaattista kykyäsi auttaaksesi minua, kunhan minä jätän asiaan sekaantuneet ihmiset henkiin?"
  "Tietenkin muistan." Minä en unohda lupauksiani, varsinkaan lupausta jonka olen tehnyt vampyyrille.
  "Sen jälkeen kun Billistä tehtiin Viidennen alueen tarkastaja, meillä ei ole ollut arvoituksia ratkottavana. Mutta Kuudennella alueella, Teksasissa, tarvitaan erityiskykyäsi, joten lupasimme lainata sinua sinne."

Gummerus 2010

2 kommenttia:

marjis kirjoitti...

Onpas sulla hurja lukuvauhti päällä! XD

Inka kirjoitti...

marjis: :D loppuu kohta lukeminen