Sivut

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Charlaine Harris: Veren Voima

Sookie Stackhouse on 25-vuotias nuori nainen ja asuu Bon Tempsissä, Pohjois-Louisianasta. Hän työskentelee tarjoilijattarena baarissa nimeltä Merlotte's ja asuu isoäitinsä kanssa tämän vanhassa talossa. Sookie ei kuitenkaan ole ihan tavallinen ihminen, hän on telepaatti ja kykenee kuulemaan muiden ajatukset ja se tekee hänen elämästään hankalaa.                                                                                   

Eräänä iltana Merlotte'siin saapu komea vampyyri Bill. Sookien iloksi hän huomaa, ettei kykene lukemaan tämän ajatuksia, mikä viehättää tätä paljon. Heidän orastavaa suhdettaa haittaa vain se, että Bill:in kaikki ystävät ovat epäkuolleita, eivätkä kaikki ole niin "ystävällisiä" kuin Bill.
Kun Bon Tempsissä alkaa tapahtua murhia joiden uhreilla on vampyyrien puremajälkiä, syytökset kohdistuvat Bill:iin. Tämä kuitenkin vannoo syyttömyyttään. Mutta kuka sitten murhaa näitä naisia ja miksi?

Pidin Veren Voimassa varsinkin siitä seikasta, että toisin kuin muissa lukemissani vampyyrikirjoissa tässä kirjassa ihmiset ovat tietoisia, että vampyyreja on olemassa ja heille onkin keksitty synteettistä verta, ettei heidän tarvitse tappaa. Kirja oli kirjoitettu hyvin ja se oli varsin viihdyttävä.

Lukunäyte sivulta 5:
Aina siitä asti kun vampyyrit neljä vuotta sitten tulivat ulos arkuistaan (kuten he itse vitsailivat), olin toivonut että Bon Tempsiinkin tulisi yksi. Pikkukaupungistamme löytyi kaikkia muita vähemmistöjä - miksei sitten myös tätä uusinta, lain suojaa nauttivia epäkuolleita? Mutta Pohjois-Louisianan maaseutu ei tuntunut houkuttelevan vampyyrerjä. Toisaalta New Orleans oli heille varsinainen keskuspaikka - kaikki ne Anne Ricen jutut, tiedättehän.

Gummerus 2010

2 kommenttia:

Anne Tammelin kirjoitti...

Odottaa hyllyllä lukemisinspiraation iskemistä. Juuri nyt pidän lomaa vampyyreista, liian pitkä kirjoitusputki!

Toinen on se, että ilmeisesti True Blood kausi 1 on hyvinkin yksi yhteen tämän kirjan kanssa, joten saas nähdä löytyykö siitä mitään uutta.

Inka kirjoitti...

Anne Tammelin:
Vampyyreita on totisesti ollut nyt aika paljon.

Joo kyllä se ykköskausi menee ihan kirjan mukaan. Mutta kakkoskaudessa lähdetään jo sooloilemaan.