Sivut

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Charlaine Harris: Veren Imussa

Erottuaan Billistä, Sookie luulee pysyvänsä erossa vaikeuksista, lopullisesti. Vasta eräänä iltana palatessaan Merlotte'sista, hän huomaa kuinka väärässä olikaan. Puolialaston Eric kirmaa kadulla, eikä muista mitään itsestään saati muistakaan. Edessäpäin odottaa jälleen vaaroja, vaikka Sookie niitä niin kovasti yrittikin välttää.

Sookie kuulee, että Shreveportiin on saapunut vaarallinen noitaryhmä, jotka yrittävät vallata Ericin liiketoiminnan. Noitaryhmän johtaja Hallow kuitenkin himoitsee Ericiä ja tekee tälle tarjouksen. Eric kieltäytyy ja yhtäkki hän ei muistakkaan mitään.

Sookie joutuu piilottamaan Ericin taloonsa. Noidat ovat laittaneet etsintäkuulutuksia kaikkialle ja tarjolla on viisikymmentätuhatta dollaria. Näyttää siltä, että Sookien uudenvuodenlupaus pysyä erossa vaikeuksista, onkin suhteellisen vaikea pitää. Sookie on joutumassa keskelle noitien, ihmissusien ja vampyyrien taistoa.

Veren Imussa oli todella vähän Billiä ja todella paljon Ericiä, jippii! Kirjassa oli myös Alcidea, josta pidän kirjan jälkeen vieläkin enemmän. Paras tähän mennessä lukemistani Sookie Stackhouse-kirjoista. Nopelukuinen, huumorin ja jännityksen yhdistelmä.

Lukunäyte sivulta 25:
   Vanhan autoni valoissa näkyi vilahdus jotain valkoista.
   Vetäisin henkeä ja hätkädin hereille unisista haaveistani.
   Juokseva mies. Kolmelta uudenvuodenpäivän aamuna maantietä pitkin juoksi mies kuin henkensä edestä.

Gummerus 2011

Ei kommentteja: